Ballina Art Jetëshkrimi i Gëzimi Hidri, artistit librazhdas i dekoruar me titullin “Mjeshtër i...

Jetëshkrimi i Gëzimi Hidri, artistit librazhdas i dekoruar me titullin “Mjeshtër i Madh” nga Presidenti i Republikës Shqiptare

SHPËRNDAJE
Reklama
BIOGRAFIA

Artisti ka lindur me 17 mars te vitit 1969 në qytetin e Librazhdit. Qe ne moshe fare te vogel ka shpalosur talentin e tij ne pikture. Me mbarimin e shkolles 8 vjecare, regjistrohet prane shkolles se mesme “ONUFRI” ku dhe ndjek mesimet per pikture si dhe pas perfundimit te saj ndjek studimet e larta ne Akedamine e Arteve te Bukura Tirane ne profilin e piktures monumentale.

Reklama

I detyruar te lere shqiperine gjate vitit 1990 emigron ne shtetin fqinj Greqi ku shpejt do filloje karriera e tij si artist ne profilin e piktures dhe skulptures si dhe ne ate te motiveve se lashtesise greke ne mozaik.

Gjithashtu Gezim do behet i njohur edhe si profesor ku me njohurite e tij arriti te mesoje breza me rradhe prane shkolles se artit GRAMES duke nxjerr filiza per ne shkolle te larte.

I detyruar te lere Greqine emigron per ne Mbreterine e Bashkuar ku shpejt do te gjej veten si restaurues i kishave Ortodogse Greke.

Me pas gjate 8 viteve te qendrimi te tij ne Londer ai do te punoje per kompani te ndryshme ne profilin e latimit te mermerit ne motive te ndryshme.

Suksesi i madh ishte dhe hapja e kompanise se tij Orbit marble & granite ku me profesionalizem arriti te permbushte kerkesa te shumta te kliente te ndryshem.

Po ne kete kohe artisti filloi nje nga projektet e tij madhore si punimin ne mozaik te miljardjerit rus Roman Abramovich me gure natyral, punim i cili vazhdon ende duke e punuar edhe ne ditet e sotme.

Me ardhjen ne shqiperi ne qytetin e lindjes Librazhd, shume shpejt artisti do ta gjej veten nen latimin e gureve natyrale te mbledhura perreth lumenjve te zones ku jeton, duke krijuar vepra madheshtore si skulptura, komplemerate, monumentale, si dhe qendisje motivesh ne mozaik etj.

Gjate kesaj kohe per te mbeshtetur punimet e tij artistike qe jane ne rritje si dhe per te gjeneruar punesim ne qytetin e librazhdit, artisti krijoi kompanine e tij STONESLAVE e cila eshte e specializuar vetem ne motive te latuara ne gure natyral.

Edukimi

Ne vitin 1986 mbaron shkollen e mesme ” ONUFRI ” Elbasan per pikture. Nga viti 1987 – 1990 ka kryer studimet ne Universitetin e Arteve Tirane per pikture monumentasle nen drejtimin e pedagove te shquart te artit shqiptare si Hasan Nallbani, Sali Shijaku, Niko Progori dhe Gazmend Leka.

Per arsye politike, pasi ndiqeshe nga regjimi komunist i asaj kohe, detyrohet te lere studimet ne vitin e fundi duke arratisur per ne Greqi.

Eksperience pune

​Nga viti 2008 – e ne vazhdim ushtron profesionin e lire si artist ne qytetin e lindjes se tije si ne mozaik, skulpture, pikture dhe latim guri. Po ne 2008 krijon kompanine STONESLAVE ku dhe drejton punimet e saj, e cila kooperon deri ne ditet e sotme.

Ne vitin 2005 krijon kompanin e tij te quajtur Orbit Marble & Granite me qender ne Londer – Angli, ku dhe drejton punimet e saj  deri ne vitin 2008.

Nga viti 2004 – 2005 ka punuar prane kompanise Original Marble & Granite, Londer

Nga viti 2002 – 2003 ka punuar prane kompanise Magnifisent Marble&Granite, Londer

Nga viti 2000 – 2002 ka punaur prane kompanise Option Marle & Granite, Londer

Nga viti 2000 – 2002 ka punuar ne restaurime per kishen Ortodokse Greke, Londer

Nga viti 1998 – 2000 ka punuar prane kompanise Lithos

Nga viti 1994 – 1998  ka ushtruar profesionin e tij si profesor prane shkolles GRAMES ne specialitetin Skulpture dhe Arkitekture.

Nga viti 1990 – 1994 ka ushtruar profesionin e tij me krijimtari te lire si ne pikture dhe skulpture dhe motive te ndryshme te gdhendura ne mermer.

Reklama