Tuesday, March 31, 2020

Reportazh

Ballina Reportazh

REPORTAZH – Jetesë “nën” gështenja të banorëve të fshatit Gurakuq

“Nuk është ndonjë shteg Ifash, i hapur kushedi se kur për të bërë dru, por ky të drejton në një sërë fshatrash të Librazhdit....

REPORTAZH: Parku Kombëtar “Shebenik – Jabllanicë” nga shoqata “Egnatia”.

Për dy ditë me radhë një grup të rinjsh, që mendohet se nesër do të jenë udhërrëfyes dhe pjesë e stafit promovues, ndërmarrin një...

REPORTAZH: Kështjellat e Skënderbeut në Pishkash e Rrajcë dhe legjenda se si ushtria e...

Në mjaft krahina të Shqipërisë ka vënde që mbajnë emrin e Skënderbeut, këto mund të jenë male, kodra, shpella, kala, por edhe qytete me...

REPORTAZH: Ski dhe Alpinizëm në parkun kombëtar “Shebenik-Jabllanicë”

Administrata e Zonave të Mrojtura Elbasan në bashkëpunim me grupin e AST Elbasan organizuan një guidë në Fushë Studën, Parku Kombëtar Shebenik-Jabllanicë i cili tashmë është...

REPORTAZH: Thesaret e Polisit, krahina që mban emrin e një qyteti Antik

Nga Agim Blloshmi   Zona e Polisit shtrihet kryesisht në rrethin e Librazhdit, pasi disa prej pjesë të saj i përkasin edhe Elbasanit. Fshatrat e kësaj...

REPORTAZH: “Rrajca” fshati me një pasuri kulturore të rrallë. Legjenda e Skendërbeut …

Nga Daniel Muçaku Një fshat i cili cilësohet me një pasuri kulturore të rrallë, aty ku legjendat e Skënderbeut të shoqërojnë në çdo cep të...

REPORTAZH: Si ruhet tradita e mullirit që bluan me ujë, në Librazhd

Mullinjtë e blonjës me ujë tashmë thuajse i takojnë një epoke të shkuar. Mullinjtë e blonjës me ujë dikur i ndeshje në çdo fshat të...

REPORTAZH: Rruga Egnatia përgjatë luginës së Shkumbinit

Rruga Egnatia në malet të Polisit Romakët në vendet e pushtuara, gjatë ndërtimeve të tyre sidomos në ndërtimet rrugore shfrytëzuan rrugët ekzistuese. Kështu ndodhi konkretisht dhe...