Monday, January 20, 2020

Turizëm

Ballina Turizëm

Alpinizëm / Grupe të rinjsh nga e gjithë shqipëria vizitojnë parkun kombëtarë “Shebenik –...

Parku Kombëtar “Shebenik – Jabllanicë” tashmë është një destinacion turistik i frekuentuar në çdo kohë nga grupe të rinjsh të apasionuar pas sportit të...

Parku Kombëtar “Shebenik – Jabllanicë” / Së shpejti harta me info për shtigjet këmbësore...

Administrata e Zonave të Mbrojtura: Me mbështetjen e projektit “NaturAl” jemi duke finalizuar hartën turistike për Parkun Kombëtar "Shebenik- Jabllanice". Harta do të japi një informacion...

Çiklizmi është trendi më i ri në parkun kombëtar Shebenik – Jabllanicë

Kohët e fundit janë shtuar shumë të apasionuar të shumtë që dëshirojnë të eksplorojnë bukuritë natyrore të parkut Shebenik - Jabllanicë në sportin e...

“Shpella e Akullit” / AdZM Elbasan përmirëson shtegun për vizitorët që të çon tek...

Sot stafi i Administratës Zonave të Mbrojtura qarku Elbasan u impenjua për përmirësimin e shtegut për vizitorët që kanë destinacion vizitat në Parkun Kombetar...

Gazetari Enkel Demi i emisonionit “Mirmëngjes Shqipëri” hiking te “Maja e Gurit” parku Shebenik

Qëndra Mjedisore Për Studime dhe Zbatime nëpëermjet ''Explore Shebenik Jabllanica NP'' zhvilluan sot hiking tek “Maja e Gurit” Fushë Studen 1825 m dhe disnivel...

‘’Explore Shebenik Jabllanica NP’’ dhe Vullnetarët e Korpusit të Paqjes hiking tek monumenti natyror...

Ka qënë një fundjavë ndryshe dhe plot energji. Qëndra Mjedisore Për Studime dhe Zbatime në bashkëpunim me inisiativën ‘’Explore Shebenik Jabllanica NP’’ dhe Vullnetarët...

Guidë turistike në malin “Guri i Muzhaqit” të malisisë së Çermenikës / Librazhd

Një guidë tek Guri i Muzhaqit nga AST Elbasan dhe përfaqësues të AdZM Elbasan. Guri i Muzhaqit është mal në malësinë e Çermenikës, në rrethin...

Guidë turistike në parkun kombëtar “Shebenik – Jabllanic” nga Albania Alpine Adventure (foto)

Albania Alpine Adventure realizuan me sukses nje ngjitje në Majën e Gurit, ku shijuan lirinë që të ofron lartësia dhe bardhësinë e dëborës. Maja e...

Rrëqebulli, banori i parkut kombëtar “Shebenik – Jabllanice

Në disa publikime të tjera por edhe nga kontakti që kemi me Shoqatën për Ruajtjen dhe Mbrojtjen e Mjedisit Natyror në Shqipëri (PPNEA) e...

REPORTAZH: Parku Kombëtar “Shebenik – Jabllanicë” nga shoqata “Egnatia”.

Për dy ditë me radhë një grup të rinjsh, që mendohet se nesër do të jenë udhërrëfyes dhe pjesë e stafit promovues, ndërmarrin një...
video

Ariu nuk fle më në dimër prej ngrohjes globale. Provat, në parkun kombëtar Shebenik.

Edhe pse duket një koncept i largët e deri diku abstrakt, ngrohja gobale duket se ka dhënë efektet e saj të dukshme. Në kamerat kurth...

Turistë Belgë vizitojnë Librazhdin

Një grup turistësh Belgë kanë qënë vizitorët e rradhës të Librazhdit. Për LIBRAZHDI.INFO ata shrehen të mahnitur për mikpritjen që gjetën ketu nga banorët vendas. “Për...

Kurthe për kafshët e egra të parkut kombëtar “Shebenik – Jabllanicë”

Admistrata e Zonave të Mbrojtura qarku Elbasan, vazhdon vendosja e kamerave kurth për monitorimin e faunës së egër në Parkun Kombëtar "Shebenik-Jabllanicë".

REPORTAZH: Ski dhe Alpinizëm në parkun kombëtar “Shebenik-Jabllanicë”

Administrata e Zonave të Mrojtura Elbasan në bashkëpunim me grupin e AST Elbasan organizuan një guidë në Fushë Studën, Parku Kombëtar Shebenik-Jabllanicë i cili tashmë është...

Shtohet Fauna e egër brenda territorit të parkut kombëtar “Shebenik – Jabllanic”

Monitorimi dhe mbledhja e të dhënave nga kamerat kurth dhe gjurmët e faunës së egër në Klizë, Parku Kombëtar “Shebenik-Jabllanic”. Ekspertët deklarojnë se moratoriumi i...

REPORTAZH: Rruga Egnatia përgjatë luginës së Shkumbinit

Rruga Egnatia në malet të Polisit Romakët në vendet e pushtuara, gjatë ndërtimeve të tyre sidomos në ndërtimet rrugore shfrytëzuan rrugët ekzistuese. Kështu ndodhi konkretisht dhe...

AdZM Elbasan dhe nxënësit e shkollës Rrajcë nisën aksionin e pastrimit të parkut Shebenik

Në kuadër të aksionit "Pastrojmë Shqipërinë që duam" AdZM - Administrata e Zonave të Mbrojtura Elbasan në bashkëpunim me shkollën 9-vjeçare "Ali Hana" Rrajcë...

Çiklizëm në parkun kombëtar Shebenik-Jabllanic

Çiklizëm në parkun kombëtar Shebenik-Jabllanic

Kamera në Parkun e Shebenik- Jabllanicës per faunën e egër

Librazhd-Përrenjas/ kamera në Parkun e Shebenik- Jabllanicës per faunën e egër Parku i Shebenik-Jabllanicës vazhdon të mbetet në qendër të vëmendjes të organizmave kombëtare e...

Ariu i murrmë, parku kombëtar Shebenik-Jabllanic

Ariu i murrmë, foto brenda parkut kombëtar Shebenik-Jabllanic Vitet e fundit është gjallëruar fauna brenda parku kombëtar Shebenik-Jabllanic, kjo falë moratoriumit, administratës së zonave të...

Rrajca është një nga zonat më të bukura në Parkun Kombëtar Shebenik-Jabllanicë

Rrajca është një nga zonat më të bukura në Parkun Kombëtar Shebenik-Jabllanicë me vlera të larta natyrore, kulturore e historike si pyjet e vjetëra...

Reklama