Wednesday, October 23, 2019

Arsimi

Ballina Arsimi

Dokumentar: Arsimi i Librazhdit ndër vite (video)

Në këtë video përshkruhet rruga që ka ndjekur arsimi në Rrethin e Librazhdit që prej krijimit të tij e deri në ditët e sotme,...

Rrezikuan studimet universitare, Taulant Balla zgjidh hallin e 4 maturantëve të shkollave ”Ibrahim Muça”...

4 maturantë të shkollës se mesme “Ibrahim Muça” Librazhd dhe “Halit Bërzeshta” Prrenjas rrezikuan të mos vazhdonin studimet universitare sipasoj e një gabimi njerëzor...

Shkolla e mesme “Ibrahim Muca” Librazhd, fiton çmimin e II-të në konkursin e kërcimit...

Shkolla e mesme "Ibrahim Muca” Librazhd fiton çmim në konkursin e kërcimit midis shkollave të mesme të qarkut Elbasan, duke u pozicionuar në vendin...

“Qëndra Kulturore e Fëmijëve” Librazhd, zë vëndin e parë në Olimpiadën e Matematikës, në...

Qëndra Kulturore e Fëmijëve Librazhd mori pjesë ne Olimpiadën e 19 Mbarëkombëtare " Fest Matematika 7 " e cila u mbajt ne qytetin e...

Drejtoresha Zyrës Arsimore Librazhd viziton ish mësuesin në spital edhe pse ky i fundit...

E rrallë, por e vërtetë. Drejtoria Arsimore Librazhd nuk i harron vlerat dhe kontributet e secilit mësues që ka edukuar për vite me rradhë...

Shkolla e Mesme “Ibrahim Muca” Librazhd, fituese në 3 olimpiadat kombëtare për shkollat e...

Fitore e merituar në dy olimpiada kombëtare nga nxënësit e shkollës së mesme "Ibrahim Muça" Librazhd. Vendin e dytë në olimpiadën kombëtare të historisë...

Përrenjas / Përfundon me sukses kampionati i volejbollit në shkollën “Halit Bërzeshta”

Në shkollën e mesme "Halit Bërzeshta" Përrenjas, u zhvillua aktiviteti sportiv i volejbollit. Në këtë aktivitet morën pjesë të gjitha klasat e shkollës. Mësuesit u...

Krijohet klubi i ambientalistëve të vegjël në shkollën 9 vjeçare Genc Leka.

Vullnetarët e korpusit të Paqjes Mike Black dhe Najxhëll së bashku me aktivistin e mjedisit Arlis Alikaj, në bashëkpunim me Qendrën Mjedisore Për Studime...

Kolektivi i gjimnazit “Ibrahim Muça” suprizon mësuesen Xhemile Malo për 60 vjetorin e lindjes...

Në një festë të bukur, nën shoqërinë e kolektivit të shkollës së mesme “Ibrahim Muça”, mësuese Xhemile Malo feston 60- vjetorit e saj të...

Zyra Arsimore Librazhd mesazh për maturantët “Më datë 13 prill nis aplikimi i formularit...

Në datë 13 Prill nis aplikimi për ZA Librazhd me A1Z në portalin Matura online sipas grafikut të publikuar për këtë qëllim. Me qëllim që...

FSHF / Projekti “Grow” në shkollat e librazhdit “Genc Leka” dhe “Vilson Blloshmi”

“GROW”, një projekt shumë i rëndësishëm i Federatës Shqiptare te Futbollit në bashkëpunim me UEFA-n, Ministrinë e Arsimit, Rinisë dhe Sportit Janë mbi 700 shkolla...

Mbillen pemë, vendosen stola dhe kosha në abmjentet e jashtme të gjimnazit “Halit Bërzeshta”...

Shkolla e mesme "Halit Bërzeshta" Përrenjas, po tregon dita ditës se po transformohet në një shkollë bashkohore perëndimore. Përveç rikonstruksionit të ambjenteve të brëndshme, sëfundmi...

Përrenjas / Nxënësit e shkollës “Halit Bërzeshta” shpërndajnë ndihma ushqimore për familjet në nevojë

Nxënësit e shkollës “Halit Bërzeshta” të qytetit Përrenjas gjatë kësaj javë kanë mbledhur kontribute monetare duke i shndërruar në ndihma ushqimore për familjet më...

Nisma “Një Pemë”: Nxënësit e shkollës Fush Studën mbjellin 150 pemë

Nxënësit dhe stafi i shkollës 9-vjeçare "Studën" finalizuan sot nismën duke mbjellë 150 Pemë, në kuadër të nismës “Një Pemë" për t’a bërë më...

“Ora së Tokës” : Orë mësimi ndërgjegjësuse nga AdZM Elbasan me nxënësit e Hotolishtit

Admanistrata e Zonave të Mbrojtura qarku Elbasan, zhvilloi një orë mësimi ndërgjegjësuese me nxënësit e shkollës 9-vjeçare "Ibrahim Alliu" Hotolisht, në kuadër të “Orës...

Myftiu i Librazhdit kundër fushatës së LGBT në shkolla

Të nderuar besimtarë e bashkë kombas! Kohët e fundit po përjetojmë një situatë të pafytyrë nëpër shkollat ku ne kemi dorëzuar fëmijët tanë për...

Aksioni “Pastrojmë Shqipërinë që duam” edhe në shkollën Rrahman Çota – Hotlisht

Në kuadër të aksionit "Pastrojmë Shqipërinë që duam" AdZM Elbasan në bashkëpunim me shkollën e bashkuar "Rrahman Çota" Hotolisht në hyrje perëndimore të Parkut...

Vogëlushët marrin në pyetje kryebashkiakun Gurra

Temën e mësimit "Pushteti vendor" në lëndën Edukatë Shoqërore, e zhvilluan në Bashkinë Librazhd Shkolla “Estref Mënalla” Vulçan / Hotolisht: “Një falenderim i veçantë shkon për...

Aksioni “Pastrojmë Shqipërinë Që Duam” edhe në shkollën e mesme “Shefqet Dosku” Dorëz

Në kuadër të aksionit "Pastrojmë Shqipërinë që duam" AdZM Elbasan në bashkëpunim me shkollën e bashkuar "Shefqet Dosku" Dorëz Parku Kombëtar "Shebenik -Jabllanicë", pastruan...

MATURA SHTETERORE: “Grafiku i plotësimit të Formularit A1”

Për të gjithë maturantët e shkollës së mesme “Ibrahim Muca“ Librazhd dhe shkollave të tjera të mesme të Bashkisë Librazhd — grafiku i plotesimit...

“Jetë e shëndetshme” projekt i nxësve të shkollës “Isuf Gjura” Kuturman

Në kohën ku ndotja mjedisore po rrezikon jetën e miliona personave që banojnë në qëndrat urbane, sfidat e inxhiniersise janë të paraprirura për zgjidhje...

Policia sensibilizim nxënësve të shkollave të librazhdit për drogat

Sensibilizim me temë: “Luftë pa kompromis përdorimit dhe trafikimit të lëndëve narkotike” Organizuar me nxënesit e shkollës së mesme "Ibrahim Muca" Librazhd, nga përfaqësues të...

Orë mësimi të hapura në shkollat e bashkive Librazhd dhe Përrenjas (foto)

Orë mësimi e hapur, lënda Gjuhë Shqipe, klasa e 5 me mësuese Klara Cami. Një orë e organizuar me profesionalizëm dhe efikasitet. Klimë e...

“Viti i Skëndërbeut” festohet në shkollën e mesme të bashkuar Zgosht

Shkolla e Mesme Zgosht, ka bërë një aktivitete me rastin e “Vitit te Skënderbeut”. Drejtori i shkollës Zabit Biçaku hap siparin e këtij aktiviteti. Një...

“Traditat Tona” projekti për Ditën e Verës nga nxënësit e shkollës Babje

Në prag të Ditës së Verës, nxënësit e shkollës Babje, finalizuan rojektin me teme "Traditat tona" i fokusuar tek organizimi i dasmës tradicionale që...

Dita e Verës festohet edhe në shkollën “Dilaver Nezha” Qukës (foto)

Nxënësit e shkollës së mesme të bashkuar “Dilaver Nezha” Qukës, sëbashku me stafin pedagogjik të shkollës organizuan një atmosferë festive me rastin e Ditës...

Takim prindër – mësues në shkollën e mesme të përgjithshme “Shefqet Dosku” Dorëz

U zhvillua takimi i radhës me prindërit e nxënësve të shkollës së mesme të pëtgjithshëm “Shefqet Dosku” Dorëz. Deklarata e shkollës: “Si shkollë qëndër komunitare, shkolla...

Kryqi i Kuq Librazhd – “Programi i Rinisë dhe Edukimit Humanitare”

Veprimtari sensibilizuese dhe informuese mbi ndihmën e parë. Në kuadër të marreveshjes së bashkëpunimit midis “Kryqit te Kuq” Shqiptar dega Librazhd dhe shkollës së...

Nisma “Orët e hapura mësimore” në shkollat e Bashkisë Librazhd dhe Përrenjas (foto)

SHKOLLA FUNARES Në kuadër të bashkëpunimit mësues-prindër-nxënës, në shkollën 9-vjecare Funarës u zhvillua orë mësimi e hapur në lëndën Gjuhë Shqipe me mësuese Ermira Blloku....

Ministria e Arsimit Sportit dhe Rinisë, nderon mësuesit e Librazhdit dhe të Përrenjasit

Ministria e Arsimit Sportit dhe Rinisë, nëpërmjet Z.A Librazhd ka nderuar me Çertifikatë “Mirënjohje” mësuesit e disa shkollave të Bashkisë Librazhd dhe Përrenjas. Me...

Habit Kastriot Gurra! Për festën e 7 Marsit dhuron një trëndafil për çdo mësues...

Kastriot Gurra facebook: Nje trëndafil për çdo mësues/e të Bashkisë Librazhd. Zgjodhëm këtë simbolikë për të shprehur mirenjohjen tonë për çdo arsimtar në misionin fisnik për...

Urimi i Zyrës Arsimore Librazhd për mësuesit e shkollave të bashkisë Librazhd dhe Përrenjas

Te nderuar mesues kolege dhe miq! Ne kete 7 Mars kam kenaqesine dhe privilegjin te ndaj me ju urimin per kete feste qe mbart nje...

Deputeti Taulant Balla uron mësuesit e Librazhdit dhe Përrenjasit për festen e 7 Marsit

Mësuesi, ky profesion sa i çmuar dhe human, do të vlerësohet gjithmonë në ditë si kjo e sotmja, por jo vetëm! Me shumë respekt e...

AdZM qarku Elbasan orë mësimi për “Jetën e Egër” me nxënësit e shkollës së...

Në kuadër të "Ditës Ndërkombëtare të Jetës së Egër" Administrata e Zonave të Mbrojtura qarku Elbasan, zhvilloi një orë mjedisore në shkollën 9-vjecare "Togëz". Në...

Amerikanët edukojnë nxënësit e librazhdit

Vullnetarët e Korpusit të Paqes në Shqiperi sot japin mësim në shkollën e mesme "Ibrahim Muca" Librazhd, mbas një pune të përbashkët prej dy...
video

Rikonstruktohet palestra e shkollës 9-vjeçare “Genc Leka” Librazhd

Falë investimit të kryer mes disa partnerëve, shkolla 9-vjecare “Genc Leka” në Librazhd ka një palestër model për zhvillimin e orëve të edukimit fizk....

Programi “Junior Ranger” në shkollën “Beqir Halili” Rrajcë Bardhaj

Administrata e Zonave të Mbrojtura qarku Elbasan për zhvillim e programit "Junior Ranger" ka përzgjedhur 2 shkolla, njëra nga të cilat është shkolla 9-vjecare...

Nxënësit e shkollës së “Gizaveshit” janë të zotët e vetes së tyre. Shembull për...

Nxënësit që banojnë në afërsi të shkollës Gizavesh, u ndërgjegjësuan për ta pastruar vetë dëborën në mënyrë që të hapet rruga e kalimit për...

Arsimtarët e librazhdit “Heronjtë” e sotëm

Moti i keq paralizoi transportin në përgjithësi në zonat rurale të Bashkisë Librazhd dhe Përrenjas. Në disa fshatra shkollat u mbyllën dhe në disa...

Lajmi i Fundit: Moti i keq mbyll shkollat në të gjitha fshatrat e bashkive...

Situata aktuale nga moti i keq: Në të gjitha shkollat e Njësive Administrative të Bashkive Librazhd dhe Përrenjas është ndërprerë plotesisht proçesi mësimor. Vazhdojnë të mbeten...

Nxënësit e gjimnazit “Halit Bërzeshta” Përrenjas kryejnë orën e fiskulturës duke sfiduar motin e...

Ndryshe nga shumë shkolla nëpër qarqe të cilat nuk kan kryer orët e mësimit për shkak të dëborës të madhe, ora e mësimit në...

Dalin datat e provime të maturës shtetërore 2018

Ministria e Arsimit Rinisë dhe Sporteve me udhëzimin nr.10 dt.23.02.2018 ka publikuar datat e provime të maturës shtetërore. 1- Gjuhë e huaj (D3) .... 04...

LIBRAZHD – Mbyllja e shkollave dhe bllokimi i akseve rrugore në zonat e thella...

Aksi rrugor rural Mirake-Polis Vilan, segmenti Gur Shpat - Polis Vilan mbetet akoma e bllokuar nga dëbora dhe si pasojë nuk zhvillohet mësimi në...

“Rinia dhe Edukimi Humanitar” Projekti për vlerat humanitare në shkollat Hotolisht dhe Përrenjas.

Aktivitetet e “Kryqi i Kuq” Dega Librazhd: Zhvilluam një seancë sensibilizimi për vlerat humanitare si dhe ekspozitën e vizatimit në shkollën 9-vjecare Bashkia Përrenjas. Falenderojmë...

PLOTËSIMI I FORMULARËVE, MATURA 2018

Plotësimi i formularëve Maturantët e vitit mësimor 2017-2018, do e plotësojnë formularin A1 në shkollat e arsimit të mesëm ku ndjekin studimet. “Plotësimi i formularit A1Z,...

ZGOSHT / Aksioni për një mjedis të pastër të territorit së Bashkisë Librazhd

Në kuadër të aksionit "Pastrojmë Shqipërinë që duam" Administrata e Zonave të Mbrojtura qarku Elbasan në bashkëpunim me shkollën e bashkuar "Isak Alla" Zgosht,...

Prindi ankohet për mësuesin e matematikës nga librazhdi në emisionin BOOM: Nuk bën!

Në emisionin BOOM ka ardhur një denoncim nga një prind i cili është ankuar për mësuesin e matematikës. Në bindjen e tij, ai mësues nuk...

Rezultatet e Olimpiadës për nxënësit e shkollës së mesme “Ibrahim Muça” Librazhd

Shkolla e mesme “Ibrahim Muca” Librazhd zë vendin e parë në fazën e dytë për olimpiadat në lëndët Matematikë, Fizikë, Informatikë, Kimi, Letërsi, Histori...

Projekti “Toleranca Fetare” implementohet edhe në shkollën e mesme “Ibrahim Muça” Librazhd

Sot në shkollën e mesme “Ibrahim Muca” Librazhd u implementua projekti kombëtar me  temë: “Promovomi i Tolerances Fetare brenda Komuniteteve te Besimtareve permes Modeleve...

“Nisma Gjelbërimi i Vendit” – Nxënësit e gjimnazit “Ibrahim Muça” mbjellin 30 fidanë në...

Me rastin e Ditës Kombëtare të Pemëve, u bë e mundur mbjellja e 30 fidanëve në teritorin e shkollë së mesme “ Ibrahim Muca”...

“Nisma Gjelbërimi i Vëndit” – Nxënësit e shkollës së mesme të bashkuar Dorëz mbjellin...

Stafi pedagogjik i shkollës: Me rastin e Ditës Kombëtare të Pemëve, vazhdojnë veprimtaritë në Shkollën tonë! Ndihemi krenarë që jemi pjesë e kesaj shkolle dhe marrim...

Projekti “Rojtarët e Mjedisit Natyror” shtrihet edhe në shkollën e mesme së bashkuar “Isak...

Administrata e Zonave të Mbrojtura qarku Elbasan zhvillon turin e takimeve ndërgjegjësuese në shkollat e bashkisë librazhd. Këtë herë, inxhinierët e mjedisit të AdZM qarku...

DEBORA – NGRICAT: Në këto shkolla akoma nuk ka rifilluar mësimi normalisht, shkak mos...

Reshjet e dendura të dëborës shkaktuan jo pak probleme në bashkitë Librazhd dhe Përrenjas.  Fshatra të tërë u izoluan nga bllokimi i rrugëve dhe...

Mbrojtja e Mjedisit: Leksion ndërgjegjësues me nxënësit e shkollës Fushë-Studën

Takim me nxënësit e shkollës 9-vjeçare Studën. Qëllimi i takimit ishte "Mbrojtja e Mjedisit" dhe rëndësia që ai ka për bimët, kafshët por edhe për...

Administrata e Zonave të Mbrojtura trajnim për programin “Junior Ranger” nxënësve të shkollës së...

Takim me nxënësit e shkollës së mesme të përgjithshme "Ibrahim Muca" Librazhd për prezantimin e programit "Junior Ranger" i cili do të mbështetet nga...

Urime për përvjetorin e 65-të dhe pension të mbarë …

Kolegët dhe nxënësit e shkollës së mesme të bashkuar "Orenjë" suprizojnë Fatmiri Mjeshtrin për 65-vjetorin e lindjes dhe njëkohësisht daljes në pension. Shkolla e mesme e...

AdZM në kuadër të projekti “Rojtarët e Mjedisit Natyror” dhuron postera për...

Sot u dhuruan postera për faunën kryesisht për gjitarët e Shqipërisë në Shkollën e Mesme të Përgjithshme "Ibrahim Muca", të financuara nga implementimi i...

Shkolla “Qybra Sokoli”, punimet e rikonstruksionit janë në prag përfundimi

Shkolla e mesme e bashkiar “Qybra Sokoli” Janë në përfundim punimet për rikontruksionin e shkollës 9-vjeçare në qytetin e Prrenjasit. Kati i dytë rrezikonte shembjen dhe...

Zyra Arsimore Librazhd flet në lidhje me sistemin e ri mësimor të aplikueshëm tashmë...

Zyra Arsimore Librazhd takim me mësuesit e shkolla të bashkisë librazhd, për tu trajnuar për programin e ri mësimor që do të aplikohet në...

Nxënësit e gjimnazit “Ibrahim Muça” pjesmarrës në AMUN 2018 #RUSSIA 🇷🇺

Shkolla e mesme " Ibrahim Muca" Librazhd mer pjesë në AMUN 2018 duke përfaqësuar Rusinë me këtë aktivitet të gjuhës angleze Suksese grupit pjesmarës 🇦🇱🇷🇺👌!

Kastriot Gurra: U Kry! Qendra Kulturore e Femijëve siç nuk e keni parë!...

Të edukosh një brez të mirë arsimuar, të promovosh talente të reja në aktivitete kulturore është një prej angazhimeve kryesore të Bashkisë Librazhd. Bashkia jonë...

Ministri i Fincave Ahmetaj, Deputeti Balla dhe Kryetari Bashkisë Gurra inspektuan punimet e Qëndrës...

Taulant Balla @facebook Falë programit të Ministrisë së Financave IACA, Bashkia e Librazhdit është përfituese e rikonstruksionit të Qendrës Kulturore të Fëmijëve, e cila për...

Në kuadër të “Ditës së Edukimit Mjedisor”. AdMZ Elbasan orë mësimi me nxënësit e...

Takim më nxënësit e shkollës 9-vjeçare "Genc Leka" në kuadër të "Ditës së Edukimit Mjedisor". Qëllimi i këtij takimi është ndërgjegjësimi dhe edukimi i nxënsve...

Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporte kontroll në gjimnazin Ibrahim Muca

Ministria e Arsimit, Sporteve dhe Rinisë (MARS) sëbashku med Zyrën Arsimore (ZA) Librazhd, ushtron kontroll për praktikat profesionale në shkollën e mesme "Ibrahim Muca"...

Seminar sensibilizues me nxënësit e shkollës Ibrahim Muca librazhd

Sot me shkollen e mesme " Ibrahim Muca" Librazhd u zhvillua seminar sensibilizues mbi domosdoshmerine e forcimit te sherbimeve mjedisore mbas ndarjes administrative -territorjale...

Reklama